slide1
slide2
slide3

Oferim ingrijire batranilor dar si bolnavilor sau persoanelor cu dizabilitati. Pentru detalii va rugam

CONTACTATI-NE

A şasea structură de economie socială, în care majoritatea angajaţilor sunt persoane din grupurile vulnerabile, din cadrul proiectului „IDEAS – Incluziune prin Dezvoltare Economică şi Antreprenoriat Social” şi-a deschis porţile vineri, 11 septembrie, în Brăila.

Botoşani:

Deschiderea primului centru de îngrijire la domiciliu DOMICILIS MEDICAL al Caritas
Persoanele vârstnice din judeţul Botoşani au un sprijin în problemele cu care se confruntă în această etapă a vieţii.

Centrul Diecezan CARITAS Iaşi a deschis, la 16 septembrie 2015, DOMICILIS MEDICAL, primul centru de îngrijire la domiciliu din Botoşani.
Având o vastă experienţă de 15 ani în îngrijiri la domiciliu şi cunoscând problemele cu care se confruntă persoanele vârstnice, CARITAS vine în întâmpinarea nevoilor celor pentru care bătrâneţea reprezintă durere. O bătrâneţe trăită în demnitate înseamnă respect pentru viaţă.A şaptea structură din cadrul proiectului POSDRU/173/6.1/S/148730 "IDEAS - Incluziune prin Dezvoltare Economică şi Antreprenoriat Social", pune preţ pe calitatea vieţii persoanelor în vârstă sau bolnave, oferind o şansă reală de a-şi trăi viaţa în demnitate şi confort, respectând principiile creştine.Evenimentul de lansare a centrului de îngrijiri la domiciliu a avut loc miercuri, 16 septembrie 2015, ora 11.00, la sediul din comuna Leorda, judeţul Botoşani.

A fost prezent şi primarul comunei Leorda, Ştefan Dulgheru, care, împreună cu alţi reprezentanţi ai Primăriei, au felicitat iniţiativa Centrului Diecezan CARITAS, prin proiectul IDEAS, de a înfiinţa un astfel de centru în comună, menţionând că va face tot posibilul să existe o colaborare eficientă de ambele părţi şi că astfel de servicii sunt foarte căutate în comunitate, întrucât problemele cu care se confruntă persoanele în vârstă sunt numeroase. De asemenea, au participat persoane din administraţia publică, Alina Marin, inspector de specialitate la Primăria din Iaşi, Luminiţa Nazare, membru în Asociaţia "Dialog pentru dezvoltare", dar şi persoane din mediul medical, colaboratori, parteneri şi furnizori care vor dori să apeleze la serviciile acestei structuri de economie socială. Ne-a onorat prezenţa autorităţilor DGASPC Botoşani, Lăcrămioara Radu, care a specificat importanţa unui astfel de centru de îngrijiri la domiciliu în judeţul Botoşani, judeţ unde există în momentul actual o necesitate foarte mare la această categorie de persoane şi segment în care judeţul Botoşani a fost deficitar până acum, DOMICILIS MEDICAL fiind prima structură de îngrijiri la domiciliu înfiinţată aici.

Evenimentul a avut ca scop şi prezentarea serviciilor şi activităţii ce se va desfăşura în cadrul structurii DOMICILIS MEDICAL, dar şi identificarea posibilităţilor de colaborare cu diverşi clienţi dar şi cu potenţiali colaboratori care vor dori să se implice în domeniul serviciilor de îngrijiri la domiciliu. Părintele Egidiu Condac, directorul Centrului Diecezan CARITAS din Iaşi, a prezentat activităţile centrului în cele 15 structuri de îngrijiri la domiciliu, pe care CARITAS le deţine în toata zona Moldovei, punctând obiectivul major al acestora: oferirea de servicii medico-sociale persoanelor în vârstă, îngrijire personalizată la domiciliu, asistenţă, siguranţă şi suport fizic şi moral.
Anca Maftei, administratorul DOMICILIS CASA, împreună cu Andreea Amărioarei, manager SES DOMICILIS MEDICAL, au prezentat obiectivul centrului - creşterea calităţii vieţii persoanelor vârstnice imobilizate la pat sau la domiciliu şi persoanelor bolnave care au nevoie de îngrijiri medicale, subliniind că prin IDEAS se vor oferi alternative reale, în dorinţa îmbunătăţirii vieţii persoanelor care fac parte din grupuri vulnerabile. În încheiere, părintele Iosif Gherghelaş a sfinţit centrul DOMICILIS MEDICAL, menţionând importanţa unei astfel de iniţiative în comunitatea din judeţul Botoşani.

Activităţile desfăşurate în cadrul societăţii se desfăşoară pe două segmente:
- Îngrijire medicală la domiciliu (supravegherea/monitorizarea parametrilor fiziologici, administrarea medicamentelor-injectabil/perfuzabil, îngrijirea plăgilor/escarelor, recoltarea produselor biologice, EKG )
- Servicii comunitare (intermediere relaţii autorităţi, igienizare locuinţă)
În cadrul proiectului IDEAS, prin lansarea acestei structuri de economie socială, s-au creat locuri de muncă pentru persoane provenind din medii defavorizate, profitul fiind distribuit către activităţi sociale.
Proiectul IDEAS este cofinanţat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, în cadrul Axei prioritare 6 "Promovarea incluziunii sociale", Domeniul major de intervenţie 6.1 "Dezvoltarea economiei sociale".
DOMICILIS ACTIV (Leorda)

8621 Activitati de asistenta medicala generala
Prin acesta structura dorim sa oferim batranilor sau bolnavilor ingrijire personalizata la domiciliu, la locul si momentul dorit, furnizand asistenta, siguranta si suport fizic si moral.
Clientii nostri sunt rudele sau apropiatii persoanelor batrane sau aflate in dificultate, cu venituri medii si mari care inteleg necesitatea unor astfel de servicii pentru ca nu se pot ocupa personal de aceste aspecte datorita lipsei de timp si lipsei cunostintelor de specialitate.
Beneficiarii directi ai serviciilor de ingrijire la domiciliu vor fi persoanele varstnice imobilizate la pat sau la domiciliu si persoane bolnave, pentru cresterea calitatii vietii acestor persoane este indicat sa se ofere servicii medicale, de recuperare si de ingrijire de baza la domiciliu.
DOMICILIS MEDICAL, un proiect IDEAS, implementat de CENTRUL DIECEZAN CARITAS IASI -primul centru de ingrijire la domiciliu din botosani - a 7 a structura din cadrul proiectului POSDRU/173/6.1/S/148730 "IDEAS - Incluziune prin Dezvoltare Economică şi Antreprenoriat Social" -com leorda, judetul botosani, 16 septembrie 2015 -caritas, experienta de 15 ani prin proiectele de ingrijire la domiciliu – acoperirea nevoilor batranilor. MESAJE O batranete traita cu demnitate inseamna respect pentru viata Pune pret pe calitatea vietii persoanelor in varsta sau bolnave, demnitate si confort, principii crestine. Impact in comunitate, serviciu cu impact/rezultate pozitive, imbunatatirea calitatii vietii SERVICII SI ACTIVITATI --15 structuri de ingrijire la domiciliu obiectiv major al structurilor de ingrijire la domiciliu: oferirea de servicii medico-sociale persoanelor in varsta, ingrijire personalizata la domiciliu, asistenta, siguranta si suport fizic si moral obiectivul centrului - creşterea calităţii vieţii persoanelor vârstnice imobilizate la pat sau la domiciliu şi persoanelor bolnave care au nevoie de îngrijiri medicale, subliniind că prin IDEAS se vor oferi alternative reale, în dorinţa îmbunătăţirii vieţii persoanelor care fac parte din grupuri vulnerabile. Activităţile desfăşurate în cadrul societăţii se desfăşoară pe două segmente: - Îngrijire medicală la domiciliu (supravegherea/monitorizarea parametrilor fiziologici, administrarea medicamentelor-injectabil/perfuzabil, îngrijirea plăgilor/escarelor, recoltarea produselor biologice, EKG ) - Servicii comunitare (intermediere relaţii autorităţi, igienizare locuinţă) În cadrul proiectului IDEAS, prin lansarea acestei structuri de economie socială, s-au creat locuri de muncă pentru persoane provenind din medii defavorizate, profitul fiind distribuit către activităţi sociale. Proiectul IDEAS este cofinanţat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, în cadrul Axei prioritare 6 "Promovarea incluziunii sociale", Domeniul major de intervenţie 6.1 "Dezvoltarea economiei sociale". Clientii nostri sunt rudele sau apropiatii persoanelor batrane sau aflate in dificultate, cu venituri medii si mari care inteleg necesitatea unor astfel de servicii pentru ca nu se pot ocupa personal de aceste aspecte datorita lipsei de timp si lipsei cunostintelor de specialitate. Beneficiarii directi ai serviciilor de ingrijire la domiciliu vor fi persoanele varstnice imobilizate la pat sau la domiciliu si persoane bolnave, pentru cresterea calitatii vietii acestor persoane este indicat sa se ofere servicii medicale, de recuperare si de ingrijire de baza la domiciliu.